Openingsuren:

Weekdagen:
van 8u00 tot 17u00

VAN DIJCK EXPO EXTERIEUR
7/7 j. de 8h00 à 20h00

Gesloten:
zaterdag & zondag

Van Dijck n.v.

Rue des Alouettes 171
4041 Herstal

T.+32(0)4 278 73 25
F.+32(0)4 278 06 37
M.info@van-dijck.be

Brussels Garden Festival

Brussel, januari 2015 – Je suis au jardin is al jaren een evenement dat zijn adelbrieven kan voorleggen.
U hebt deze evolutie gevolgd en kwam telkens op bezoek in het kasteelpark van Terhulpen, een groen juweel voor deze niet te missen afspraak voor tuinliefhebbers. Na tien jaar goede en trouwe service was het tijd om te groeien.

DROMEN DIE UITKOMEN…

Elk jaar duiken nieuwigheden op in ‘Je suis au jardin’. In 2015 zal deze vernieuwing aanzienlijk zijn, in de eerste plaats met een veelbelovende naamsverandering : « Brussels Garden Festival ».
Voor It’s so Good, de organisator van het evenement, is het een droom die uitkomt. Inderdaad, in 2015 zal het evenement gratis toegankelijk zijn voor het publiek, vindt het plaats in mei – het seizoen waarin men graag terug de tuin ingaat – en kan het genieten van de participatie van het Brussels Gewest, maar ook van een prestigieuze inkleding, want alles gaat door in de betoverende omkadering van het Jubelpark. Zoals gezegd is het niet alleen de naam die verandert.

 

VIER (GOEDE) REDENEN OM TUINEN TERUG IN DE STAD TE HALEN…

Waarom die wijzigingen ? Vier belangrijke redenen liggen aan de basis van het initiatief van de organisatoren :

• Stadstuinen doen mee aan de herovering van onze steden door ecologische doorgangen. Deze zorgen voor de biodiversiteit van fauna en flora en bewaren de ecologie van onze grootsteden.

• Stadstuinen zijn een opvoedkundig hulpmiddel voor ecologische verantwoordelijkheid en milieubehoud. Een ware uitdaging voor onze steden die zo vaak ten prooi vallen aan steeds meer beton.

• Tuinieren zorgt voor kennisoverdracht tussen de generaties, of het nu om moestuinen of meer kunstmatige invullingen gaat. Begrippen als de seizoenen, nabijheid, kwaliteit en toegankelijkheid komen hier in de beste omstandigheden tot uitdrukking.

• Stadstuinen spelen een actieve rol in de vertraging van de opwarming van het klimaat. Ze werken immers als natuurlijke klimaatregelaars met als resultaat een plaatselijk verbruik met een lichte ecologische voetafdruk.